ABD’de epilepsi nöbeti geçiren genç polis tarafından kelepçelendi

10 Kasım 2020 ‘de ABD’deki Lincoln County Adliye’sinde yaşanan olay basına yeni sızdı. Basına sızmasının ardından tepki yağdı.

19 yaşındaki Dalton Helman isimli genç Lincoln County Adliyesi’nde yürürken nöbet geçirdi. Nöbet sırasında duvara vuran yerden baygın halde yattığı sırada polis geldi. Polis başka bir polisi yanına çağırdıktan sonra nöbetten kaynaklı istemsiz hareketlerinin devam etmesi üzerine kelepçeledikleri görüldü.

Tepkiler üzerine açıklamaya yapan Lincoln County Şerif Departmanı tıbbi yardım gelene kadar müdahale edildiğini belirtti. Polislerin daha önce hiçbir disiplin cazasının bulunmadığı belirtildi.

Olayın videosunu izleyen sosyal medya kullanıcıları açıklamanın ardından “epilepsi, cehalet ve polis bir araya gelirse bu görüntüler ortaya çıkar.” diye yorumladı.

Gencin bileklerinin kırıldığı belirtildi. Helman yaptığı açıklamada, “Bunların hiçbirini hatırlamıyorum. Bu biraz çılgınca.” diye açıklama yaptı.

Comments are closed.

Epilepsi nöbeti geçiren birine nasıl müdahale edilmeli? Epilepside ilk yardım
Epilepsi 7 Videoları Epilepsy Action Epilepsy Society İsviçre Epilepsi Birliği Koç Üniversitesi Hastanesi Yeditepe EpilepsiSiz Videoları
Epilepsi nedir
Epilepsinin nedenleri
Nöbet tipleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan doktorlara tepki gösterdi ve sağlık alanındaki yenilikler hakkında bilgi verdi
Epilepsi hastalarının ehliyet almaları için gereken sağlık şartları değiştirildi
İstanbulda hafif ticari aracın durağa dalması sonucu ölü ve yaralılar var
Otobüs şoförü, nöbet geçiren çocuğu sağlık ekiplerine yetiştirmek için zamanla yarıştı
Share This