Cinsel istismarcı üfürükçüye 20 yıl hapis

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlı olarak beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkan kronik bir rahatsızlıktır.

Epilepsi cinlerden veya kötü ruhlardan kaynaklı olmasa da cinlerden veya kötü ruhlardan olduğunu düşünen insanlarda mevcuttur. Birine dua okutturarak geçirilebileceği düşünülür. Bazı kişilerse birilerine dua okutturarak tedavi sürecinin daha iyiye doğru gideceğini düşünür. Bunun son ve cinsel istismarla sonuçlanan örneği Eylül’de Kayseri’de yaşandı.

Epilepsi hastası olan 6 yaşındaki kız çocuğu A.K, iyileştirsin diye ailesi tarafından 38 yaşındaki Abdullah E.’ye götürüldü. A.K. çıkışta ailesine yaşananları anlattı. İddiaya göre, kızın anne ve babasını dışarıya çıkardıktan sonra gözlerini bağlayıp cinsel istismarda bulundu. Şikayet sonrası Abdullah E. polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Abdullah E. mahkemece tutuklandı.

Sanık Abdullah E., Emniyette ve Savcılıkta verdiği ifadelerde olayı kabul etti. Ancak, davada kabul etmedi. İfadeleri baskı altında verdiğini ve masum olduğunu iddia etti.

Cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve tutuklu yargılanan Abdullah E. karar duruşması için hakim karşına çıktı. Duruşmada mağdur kızın babası ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu. Mağdur kız çocuğu A.K davaya katılmadı.

Duruşmaya katılmayan A.K’nin önceki celsede Adli Görüşme Odası’ndan ifade verdiği öğrenildi. Adli Görüşme Odası, Adalet Bakanlığı tarafından çocukların kendilerini daha rahat ifade etmeleri için kurulmuştu.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Abdullah E. “nitelikli cinsel istismar” suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Comments are closed.

Epilepsi nöbeti geçiren birine nasıl müdahale edilmeli? Epilepside ilk yardım
Epilepsi 7 Videoları Epilepsy Action Epilepsy Society İsviçre Epilepsi Birliği Koç Üniversitesi Hastanesi Yeditepe EpilepsiSiz Videoları
Epilepsi nedir
Epilepsinin nedenleri
Nöbet tipleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan doktorlara tepki gösterdi ve sağlık alanındaki yenilikler hakkında bilgi verdi
Epilepsi hastalarının ehliyet almaları için gereken sağlık şartları değiştirildi
İstanbulda hafif ticari aracın durağa dalması sonucu ölü ve yaralılar var
Otobüs şoförü, nöbet geçiren çocuğu sağlık ekiplerine yetiştirmek için zamanla yarıştı
Share This