Star Wars’un son filmi epilepsi nöbetlerine neden oldu

Nöbet geçirenlerden biri olan 19 yaşındaki Emily Suzanne Jones, filmlerdeki flaşların çok kötü olduğunu ilk 30 dakikadan sonra filmi terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Ardından koridora çıktığında nöbet geçirdi.

Emily Suzanne Jones, New York Post ile yaptığı röportajda nöbetin 30 saniye ile 1 dakika sürdüğünü söyledi. Neyse ki, ek müdahaleye ihtiyaç duymadığını da ekledi. Orijinal üçlemeyi izlerken sorun yaşamadığını ve bu filmi yaparken biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

23 yaşındaki Megan Wharry de epileptik nöbet geçirdi. Ancak Megan, Emily gibi filmi bırakmadı. Hem migreninin hem de nöbet öncesi belirti olarak olarak bilinen ‘aura’ ortaya çıkmasına rağmen, filmi izlemeye devam etti. Megan, yaşadıklarını New York Post’a şu şekilde aktardı:

“Filmden çıkmayı düşündüm,ancak bu düşüncemi hemen geri çektim. Daha iyi hissetmek için lavaboya gittim. Bedenimi dinlemeli miyim? Kesinlikle, evet. Ama filmi beğendim.”

Birçok sosyal medya kullanıcısı ya nöbet geçirdiğini ya da nöbet geçiren olduğunu yazdı.

Bir kullanıcı, oğlunun efektler nedeniyle en heyecanlı yerleri izleyemediğini ve ona filmde olanları fısıldamak zorunda kaldığını belirtti.

Comments are closed.

Epilepsi nöbeti geçiren birine nasıl müdahale edilmeli? Epilepside ilk yardım
Epilepsi 7 Videoları Epilepsy Action Epilepsy Society İsviçre Epilepsi Birliği Koç Üniversitesi Hastanesi Yeditepe EpilepsiSiz Videoları
Epilepsi nedir
Epilepsinin nedenleri
Nöbet tipleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan doktorlara tepki gösterdi ve sağlık alanındaki yenilikler hakkında bilgi verdi
Epilepsi hastalarının ehliyet almaları için gereken sağlık şartları değiştirildi
İstanbulda hafif ticari aracın durağa dalması sonucu ölü ve yaralılar var
Otobüs şoförü, nöbet geçiren çocuğu sağlık ekiplerine yetiştirmek için zamanla yarıştı
Share This